25Feb

Як почистити MacBook?


Ноутбуки Apple непогано захищені від впливу зовнішнього середовища, тим не менш — вони не абсолютно герметичні. Тому з часом всередині Макбук накопичується пил та дрібне сміття, які заважають його ефективному охолодженню. Шар пилу виступає своєрідною ковдрою, через яку надлишок тепла виводиться значно складніше. У результаті лептоп перегрівається, шумить, зависає. Щоб виправити ситуацію потрібно очистити пил всередині, про те, як це зробити далі у статті.

Профілактична чистка Макбук

Насамперед необхідно розібрати ноутбук. Мається на увазі не тільки знімання нижньої кришки, але і демонтаж плати. Крім того, проводячи профілактику пристрою потрібно також замінити і термопасту, для цього знімаються кулери та радіатори охолодження. Тому, якщо ви не маєте набору спеціального інструменту та належного досвіду — краще відмовитись від самостійних експериментів, які можуть привезсти до ще більшої шкоди. Розповімо як проводиться профілактична чистка MacBook у нашому професійному сервісному центрі Apple BashMac Київ.

Етапи чистки Макбук

  • Для початку наші спеціалісти проводять безкоштовну діагностику ноутбуку. Адже перегрівання та інші ознаки можуть вказувати на різноманітні поломки. Якщо огляд підтверджує необхідність чистки, майстер приступає до роботи:
  • Знімається нижня кришка лептопу та інші деталі. За допомогою спеціальних викруток та інструменту майстер розбирає пристрій;
  • Пил очищується з внутрішніх деталей за допомогою м’яких пензлів та ручного пилососу. Особливу увагу приділяємо клавіатурі;
  • Знімаються кулери та радіатори охолодження (моделі на яких вони присутні). Стара затверділа термопаста видаляється спеціальним розчином. Наноситься шар нової, свіжої термопасти;
  • Очищені деталі збираються у корпус. MacBook вмикається та тестується на стандартну працездатність. Після чого готове замовлення повертають клієнту.

Як бачимо процедура чистки не надто складна, але вимагає досвіду, інструменту та розхідних матеріалів. Робота займає приблизно 20-30 хвилин, після чого ви відразу отримуєте справний, чистий Макбук! Зверніться до сервісу BashMac для швидкого вирішення проблеми!

Залишити коментар