17Oct

Загубили MacBook? Як працює технологія Find My iPhone (iPad, Mac) в iCloud

Ноутбуки Apple досить часто викрадаються, або просто губляться самими користувачами. Для пошуку і блокування загубленого (вкраденого) Mac існує технологія iCloud -Find My (раніше Find My iPhone). Завдяки їй можливо встановити місцезнаходження пристрою, заблокувати доступ до нього, а також видалити всю інформацію. У цій статті ми розповімо реальну історію того, як нашим сервісом було виявлено загублений MacBook Air та повернуто власнику.

Як знайти загублений Макбук?

Отож, до нашого сервісного центру Apple BashMac у Києві завітав підозрілий клієнт. Розповівши історію, що він купив на ринку бувший у користуванні Макбук Ейр, який виявився заблокованим, він попрохав допомоги у розблокуванні. Нас ця історія насторожила. І як виявилося — недаремно!

Find My як знайти MacBook

Після того, як ноутбук було включено, на екрані з’явилось повідомлення: “Добрый день!!! Я забыл свой ноутбук в такси Dacia Logon, прошу вернуть его за вознаграждение 4000грн. Ноутбук заблокирован и сейчас в розыске, для меня на нем важная инф.”

Find My як знайти MacBook

Виявивши це повідомлення, ми швидко викликали співробітника безпеки та попрохали чоловіка пред’явити документи. Він виявився як раз тим самим водієм таксі, у якому забули ноутбук. Першою реакцією було викликати поліцію, але розміркувавши, ми вирішили особисто повернути лептоп власникові.

Горе-водієві популярно пояснили юридичні наслідки його дій, у результаті він був вимушений залишити ноутбук під розписку, до з’ясування обставин. Звичайно, більше він не повертався.

Find My як знайти MacBook
Find My як знайти MacBook

Найцікавіше було те, що хоча власник постійно оновлював повідомлення про втрату ноутбуку та прохання його повернути, але ні разу не вказав свій контактний номер. Це розповсюджена помилка, яку не слід повторювати — обов’язково вказуйте свої контактні дані. Нам довелося знімати SSD накопичувач, та шукати контакти на ньому. Історія закінчилася “Happy End” — власника знайшли аж у Харкові, та повернули йому MacBook Air.

Такі ситуації не поодинокі, іншого разу не обійшлося без виклику поліції, коли стюард літаку приніс на розблокування MacBook 12’’, який знайшов на одному з сидінь. При цьому, він до останнього не бажав зізнаватися у тому, що ноутбук йому не належить. Як і попереднього разу — техніку благополучно повернули власниці.

Що робити, якщо ви загубили свій MacBook?

Find My як знайти MacBook

Ми рекомендуємо завжди вмикати функцію Find My на вашому Mac. Після викрадення, або якщо ви загубили ноутбук — у першу чергу зайдіть на сайт iCloud.com та заблокуйте ваш пристрій. А також напишіть повідомлення з проханням повернути пристрій з вашими контактними даними. Після цього — відправте модель та серійний номер вашого Мак у всі сервісні центри Apple міста де було втрачено лептоп. У коментарях вкажіть інформацію, де та за яких обставин був втрачений ноутбук та контактні дані для зв’язку. Відправити інформацію про вкрадений Макбук у наш сервіс BashMac Київ ви можете на сторінці Контакти.

Залишити коментар