11Oct

Як оновитись на macOS Catalina?

У жовтні 2019 року Apple випустила офіційну версію нової операційної системи macOS Catalina 10.15. Деякі користувачі оновилися ще раніше на Beta-версію, хоча це було нерекомендованим. Втім, вже зараз можливо встановити фінальну Каталіну, але не обійшлося й без “ложки дьогтю”. Почастішали випадки невдалого оновлення системи, або проблем з роботою деяких програм. У цій статті ми розглянемо причини виникнення проблем, а також методи їх вирішення.

Симптоми невдалого оновлення macOS Catalina

Найчастіше при оновлені ви можете стикнутись з такими труднощами:

  • macOS Catalina не оновлюється, тобто процес оновлення зависає, відбувається надто довго, при цьому неможливо користуватись Mac;
  • Система оновилася, але перестали працювати деякі 32-бітні програми, наприклад, Microsoft Office до 2016 року, попередні версії Final Cut Pro та інші.

Методи вирішення проблеми з macOS Catalina 10.15.

Приводимо деякі поради щодо оновлення системи та програм. Зазначимо, що деякі дії ви можете виконати самостійно, інші ж процедури можливі лише за участі досвідченого спеціаліста.

Перевірте сумісність вашого Mac

Проблеми з оновленням macOS CatalinaПеред оновленням перевірте чи підтримує ваш ком’ютер Apple роботу з новою macOS Catalina. У цілому, це будь-які комп’ютери випущені після 2012 року. Сумісні:

  • 12-дюймові MacBook;
  • MacBook Air 2012 і молодші;
  • MacBook Pro 2012 і молодші;
  • Mac mini 2012 і молодші;
  • iMac 2012 і молодші;
  • iMac Pro;
  • Mac Pro 2013 і молодші.

Неможливо оновитись на macOS Catalina

Проблеми з оновленням macOS CatalinaНайчастіше відмова оновлюватись пов’язана з використанням на попередній версії файлової системи HFS+. На відміну від macOS Mojave, де можна було обрати яку файлову систему ви бажаєте використовувати, Catalina працює тільки на APFS. Вирішити проблему можливо шляхом збереження даних на зовнішній носій, встановлення чистої системи з загрузочного диску, та зворотної міграції даних. Якщо ви не впевнені у власних силах — зверніться до спеціалістів нашого сервісу.

Якщо процес оновлення macOS Catalina зависає

Проблеми з оновленням macOS CatalinaДана проблема зустрічається досить часто. Оновлення запускається, але процес надто затягується і перервати його неможливо. Найчастіше таке трапляється, якщо ваші файли були зашифровані через FileVault, або якщо файлова система була примусово переведена з APFS у HFS+. Несправність пов’язана з відмінною структурою APFS, яка створює низку контейнерів. При оновлені, запис інформації у контейнери з деяких причин може зазнати збою. Нажаль, власноруч вирішити цю проблему не вдасться без відповідного досвіду. Вимкніть свій Мак тривалим натисканням на кнопку живлення, та зверніться до нашого сервісу Apple у Києві для професійної допомоги.

Не працюють деякі програми у macOS Catalina

Проблеми з оновленням macOS CatalinaНова операційна система повністю переведена на 64-бітну систему та не підтримує програми та додатки які працюють на 32-бітах. Тому, при оновлені Каталіни, ви можете стикнутись з відмовою улюблених програм запускатись. Вирішується дана проблема оновленням програм на останню 64-бітну версію (якщо вона існує). Дану послугу ви також можете замовити у нашому сервісному центрі.

Пропонуємо скористатися послугами сервісного центру BashMac у Києві для оновлення на macOS Catalina, встановлення або оновлення версій програм. Швидко та професійно вирішимо будь-які проблеми з встановленням нової операційної системи Apple!

Залишити коментар