05Oct

Встановлення NTFS драйверу на Apple Mac

Якщо ви не можете редагувати або записувати файли на флешку та диск підключений до MacBook чи iMac — дана стаття саме для вас. У ній ми розповімо, чому флешки та інші носії записані на стандартному Windows PC не працюють належним чином у середовищі macOS. А також про те, як швидко та просто вирішити цю проблему за допомогою встановлення NTFS драйверу.

Чому macOS не працює з носіями форматованими у файлову систему NTFS?

Насправді все дуже просто. Річ у тім, що Windows та macOS використовують для роботи різні файлові системи. Так Віндовс працює у файловій системі NTFS, а Макос — у фірмовій APFS (Apple File System). Раніше до версії High Sierra використовувалась система HFS+ (Mac OS Extended). Дані файлові системи принципово різні за своєю структурою, тому файли записані на флешку чи диск на ПК не можуть редагуватися за записуватись на Mac.

Що таке NTFS драйвер?

Так як Apple не додала у свою техніку вбудованої можливості повноцінно працювати з системою NTFS, необхідне встановлення спеціального драйверу. За замовчуванням ви можете лише переглядати NTFS файли на флешці, але відредагувати їх або записати нові на даний носій неможливо. За допомогою ж драйверу, ви навіть не помітите різниці, дані легко читаються, записуються та редагуються.

На сьогодні існує декілька найбільш популярних NTFS драйверів.

Paragon NTFS for Mac

Paragon-NTFS для MacНайбільш популярна та відома програма, яка дозволяє повноцінно працювати на Мак з файлами записаними у Windows. При встановлені, з’являється іконка у системних налаштуваннях. Функціонал програми мінімальний, по суті додатково налаштовувати драйвер не потрібно. Paragon NTFS також вміє форматувати диски у файлову систему NTFS, та навіть створювати загрузочку флешку для Віндовс.

Tuxera NTFS for Mac

Tuxera ntfs для MacДаний драйвер є кросплатформеним, тобто призначеним для Unix-подібних операційних систем, до яких відноситься і macOS. Інтерфейс програми дещо складніший ніж у Paragon NTFS, але як і у попередньому випадку окремо налаштовувати її не потрібно. За тестами Tuxera працює дещо повільніше при записі даних, але розробники пояснюють це підвищеною стабільністю та безпекою. Драйвер також вміє форматувати носії у NTFS.

Встановлення NTFS на Mac

Дані програми є платними, ви можете придбати та завантажити їх з офіційних сайтів, існують також безкоштовний пробний період. Встановлення програм стандартне, проте необхідний деякий досвід. Якщо ж ви бажаєте швидко та недорого вирішити проблему з NTFS — наш сервісний центр BashMac пропонує встановлення NTFS драйверу на ваш Mac за лічені хвилини у Києві. При цьому він буде повністю налаштованим та готовим до роботи. Завітайте до нашого офісу та отримайте професійну допомогу вже сьогодні!

Залишити коментар