01Dec

Інструменти для створення візуального дизайну інтерфейсу

Діяльність дизайнера графічного інтерфейсу значно відрізняється, та має власні особливості, у порівнянні з іншими сферами дизайну. Так само, як і інструменти, якими він користується. Адже створення UI, UX дизайну — це командна робота, у якій приймають участь не тільки дизайнери, але й розробники. Головна ціль — створити максимально інтуїтивно зрозумілий, чутливий та гнучкий дизайн макету для різних пристроїв. У цій статті, ми наведемо список найпопулярніших програм для дизайнерів інтерфейсів, які успішно встановлюються на Apple Mac у нашому сервісі BashMac Київ.

Найкращі програми для дизайнера інтерфейсу

Adobe Photoshop

Дана програма не потребує опису, адже відома всім дизайнерам світу. Це потужний інструмент для роботи з графікою, крім того надає можливість працювати з бібліотеками елементів, артбордами та іншим.

Adobe Illustrator

Не менш популярна програма від Adobe, для роботи з векторною графікою. Програма дозволяє створювати зображення будь-якого розміру та роздільної здатності, прототипувати різні рівні деталізації, створювати складні векторні ілюстрації.

Adobe InDesign

Найчастіше цей дизайн-інструмент використовується для роботи з різними типами контента та файлів. Можливе створення інтерактивного прототипу інтерфейсу, використання бібліотек компонентів сторінки, використання їх повторно.

Adobe XD

На самому початку дана програма була задумана як комплекс інструментів для проектування інтерфейсу. Голові переваги, які вона може запропонувати — це оптимізація та покращення взаємодії користувача з продуктом. Підтримує роботу з векторною графікою, векторною версткою, створення прототипів.

Affinity Designer

Дану програму називають спрощеним робочим інструментом для професіоналів у сфері дизайну. Підтримує швидке панорамування та масштабування, трансформацію та редагування кривих у реальному часі. Оптимізована для роботи різного рівня складності.

Figma

Чудовий онлайн-інструмент для спільної, командної роботи над проектом. Надає доступ до макету веб-сторінки прямо з браузеру, має власне хмарне сховище для зберігання файлів. Серед цікавих особливостей — оптимізація всіх компонентів, наприклад, при зміні форми однієї кнопки, вона може бути змінена для всіх інших.

GIMP

Популярний графічний редактор, який часто використовується для створення “цифрового живопису”, обробки фотографій, створення колажів. Програма також дозволяє готувати дизайн веб-сторінок, та зручно “різати” вже готові макети.

MindNode

Проста та ефективна програма для створення “інтелект-карт”, запису та структурування ідей, завдань з індикатором виконання. За її допомогою можливо розробити структуру проекту, поділитися думками та ідеями. Відрізняється простотою використання.

OmniGraffle

Розповсюджений та улюблений інструмент дизайнерів для створення діаграм, схем, процесів, проектів веб-сторінок. Програма має інтуїтивно зрозумілий інтерфейс, рекомендується до використання навіть новачкам у сфері дизайну.

Balsamiq Mockups

Популярний сервіс для швидкого створення макетів користувацьких інтерфейсів, розробки сайтів (десктопна та мобільна версії). Програма дозволяє не тільки створювати прості фігури, вікна додатків, таблиці та інше, але й користуватись вбудованою бібліотекою елементів.

Axure RP

Спеціалізована програма для створення прототипів веб-сторінок та додатків. Особливість програми — можливість зробити прототип інтерактивним, тобто запрограмувати його, щоб продемонструвати кінцевий проект. Володіє великою кількістю професійних інструментів.

Trello

Онлайн-сервіс, або хмарна програма, створена для управління проектами. Підтримує коментарі, вкладення, строки виконання, контрольні списки. Для роботи використовуються “карточки” проекту, які можливо пакетно переглядати та структурувати.

Встановлення програм для дизайнера інтерфейсу на Mac

Ми перерахували найпопулярніші програми та сервіси, які роблять роботу графічного UI, UX дизайнера простою та ефективною. Всі ці програми ви можете встановити окремо самостійно, або ж скористатися послугами нашого сервісу Apple. В СЦ BashMac ви можете замовити швидке встановлення та оновлення пакету програм для створення дизайну інтерфейсу на MacBook у Києві. Доступний вибір програм, які необхідні саме вам. Зверніться до нас для професійного встановлення найновіших версій програмного забезпечення на Мак!

Залишити коментар