01Jul

MacBook не заряджається. Причини та рішення

Досить часто до нашого сервісного центру Apple BashMac у Києві звертаються з проблемою відмови Макбук від зарядки. Як правило, опис несправності завжди схожий — “MacBook перестав заряджатись”. Звичайно, користуватись таким ноутбуком незручно, або й неможливо. Але не хвилюйтеся, ми успішно вирішуємо цю проблему! Розповідаємо про основні причини несправності та методи ремонту.

Чому MacBook перестав заряджатися?

Відразу попереджаємо, що не існує єдиної причини подібної поведінки ноутбуку. Кожен випадок індивідуальний, тому необхідна професійна діагностика у сервісі. Проте, найчастіше зустрічаються такі випадки:

  • Стара, зношена батарея. Саме акумулятор, який втратив свій ресурс може призвести до відмови Макбук заряджатися. У цю ж категорію можна віднести користування підробленими АКБ, які швидко виходять з ладу. Особливо складні ситуації характеризуються здуттям батареї (збільшення у розмірах), коротким замиканням, та навіть займанням. Необхідне встановлення оригінального акумулятору Apple.
  • Пошкоджена плата живлення. Дану деталь часто називають “Power Board”, вона відповідає за отримання напруги від зарядного адаптеру, та її розподіл між компонентами системи. Плата живлення та USB-контроллер можуть згоріти від перепаду напруги у мережі, потрапляння вологи, сильного перегрівання. Необхідний компонентний ремонт або заміна дефектної деталі.
  • Проникнення води у MacBook. У випадку залиття ноутбука рідиною — можуть згоріти елементи ланцюгів живлення, або ж виникає корозія. Потребується термінова сушка та чистка пристрою у сервісному центрі.
  • Забруднення портів. Пил та бруд скупчуються не лише всередині корпусу, але й усіх портах та роз’ємах. Сміття, волога та різноманітні субстанції можуть перешкоджати нормальному контакту, тому лептоп “не бачить” зарядний пристрій. Своєчасно замовляйте профілактичну чистку Мак.
  • Використання несумісного кабелю. Переконайтеся, що ви маєте правильний шнур для зарядки Макбук. Наприклад, для заряджання вашої моделі необхідний кабель на 100 Вт, а використовується на 61 Вт. Те ж саме стосується потужності зарядних адаптерів, недопустимо заряджати 15, 16-дюймові MacBook Pro зарядками від Air або 13-дюймових моделей. Придбати оригінальний, сумісний кабель ви можете у нашому сервісному центрі.

Зауважимо, що встановити точну причину несправності допоможе лише якісна діагностика. Тому, запрошуємо вас до сервісу Apple BashMac у місті Київ для професійного огляду та швидкого вирішення проблеми з гарантією!

#пересталзаряжаться, #незаряжается, #незаряджається, #bashmac, #bashmacua, #apple, #macbook, #ремонтMacBook, #сервіснийцентр, #сервисныйцентр,  #київ, #киев, #центр, #великавасильківська

 

Залишити коментар