26Jun

Що робити, якщо чіп безпеки T2 заблокував MacBook?

Для підвищення безпеки та захисту даних користувача — нові моделі комп’ютерів Apple оснащуються процесором T2 Security Chip. Дана мікросхема інтегрована з іншими контролерами системи, задля забезпечення нового рівню захисту пристрою від несанкціонованого доступу. Проте, разом з перевагами нової технології, чимало власників техніки Епл можуть зіткнутися з низкою проблем. У цій статті, ми докладно розповімо про неприємні ситуації, які можуть виникнути, та як їх вирішити у нашому сервісі.

Блокування Mac процесором Apple T2

Блокування Mac процесором Apple T2

У повсякденному користуванні — функціонал “чіпу безпеки” не викликає зауважень та незручностей. Технологія працює непомітно для користувача. Проте, проблеми можуть початися після поломки Мак та його ремонту. Річ у тім, що дана мікросхема “стоїть на варті” недоторканності оснащення комп’ютеру. Якщо деякі деталі виходять з ладу, або були замінені — він може повністю заблокуватись. Така поведінка — це своєрідна захисна реакція чіпу на зміни у цілісності обладнання. Отже, MacBook може бути заблокованим у низці випадків:

  • поломка Мак після потрапляння води;
  • механічні поломки після падіння, ударів;
  • непрофесійний ремонт без перепрограмування T2;
  • зміни у стандартному оснащенні комп’ютеру;
  • модернізація комп’ютеру без “перепрошивки”.

Мікросхемою T2 оснащуються такі комп’ютери:

  • iMac Pro, Mac Pro (2019 р.);
  • Mac mini (2018 р.)
  • MacBook Air (2018 рік та пізніше);
  • MacBook Pro (2018 рік та пізніше).

Вирішення проблеми з заблокованим MacBook

Блокування Mac процесором Apple T2

Наш професійний сервісний центр використовує офіційний сервісний софт Apple Service Toolkit 2 (AST 2) для перепрограмування. Ця процедура є обов’язковою у багатьох випадках: при ремонті Макбук, заміни деяких комплектуючих. Як правило, послуги з “перепрошивки” входять до стандартного регламенту робіт. В деяких випадках, часто після неякісного ремонту у іншій майстерні, до нас звертаються з вже заблокованим Apple Mac. Тобто він не вмикається, не завантажується система. Дану проблему ми вирішуємо також за допомогою спеціалізованого ПЗ.

Якщо з вашим Мак виникла подібна проблема — завітайте до нашого сервісу BashMac у Києві для професійної допомоги. Наш офіс знаходиться у центрі міста, за адресою: вул. Велика Васильківська, 18. Чекаємо на вас!

Залишити коментар