18Jun

Все про ремонт Mac mini. Розповсюджені поломки та рішення

Власників неттопів Apple не так багато, але тим не менш, існує категорія поціновувачів саме такого типу комп’ютерів. Переваг у Мак міні вистачає: компактний розмір, велика кількість портів для підключення зовнішніх пристроїв, досить непогані показники продуктивності. А зважаючи на те, що у 2018 році модель оновилася — це робить девайс ще більш привабливим. Проте сьогодні ми розповімо не про особливості використання, а про найрозповсюдженіші несправності міні-комп’ютеру, та способи їх вирішення.

ТОП найчастіших поломок Apple Mac mini

1. Проблеми з перегріванням

ТОП найчастіших поломок Apple Mac mini

Симптоми

Компактний розмір корпусу неттопу — це його перевага, втім, через щільне розташування всіх компонентів — він уразливий до скупчення пилу та бруду. Мілке сміття та пил осідають на поверхні деталей, радіаторів, лопатях вентилятору. Це призводить по перегрівання пристрою, та як результат — його шуму, зависанням. На версіях з механічним диском — HDD також може сильно нагріватись, створюючи додаткову температуру.

Рішення

Для вирішення проблеми з шумом та перегріванням Mac mini — необхідно періодично проводити його чистку від пилу з заміною термопасти на чіпах. Замовити дану послугу можливо у нашому сервісному центрі Apple BashMac Київ.

2. Повільна робота, зависання

ТОП найчастіших поломок Apple Mac mini

Симптоми

Мак міні повільно завантажує macOS, довго запускає програми, зависає, гальмує. У більшості випадків це пов’язано з наявністю старого HDD диску, швидкість роботи якого бажає кращого. Звичайно це стосується попередніх моделей, у той час як на нових Міні 2018 року накопичувач розпаяний на материнській платі. У режимі багатозадачності, коли відкрито багато вкладок браузеру, запущено кілька програм — проблема з зависанням також спостерігається. Причина у недостатньому об’ємі оперативної пам’яті.

Рішення

Пропонуємо замовити модернізацію Mac mini у Києві. Для моделей 2010-2012 років доступне встановлення швидкого SSD накопичувачу замість HDD, підвищення ємності RAM. Для версій 2014 року — заміна SSD, а для 2018 — встановлення додаткової оперативної пам’яті. Робота проводиться швидко, професійно, за доступною вартістю.

3. Mac mini не вмикається

ТОП найчастіших поломок Apple Mac mini

Симптоми

Якщо ваш Мак міні не вмикається та не подає “ознак життя” — з високою ймовірністю, це свідчить про поломку блоку живлення. Дана комплектуюча відповідає за живлення всієї системи, тому якщо вона згоріла від перепаду напруги або пошкодилась іншим чином — комп’ютер працювати не буде. Іноді ви можете помітити запах “гару” та дим з пристрою. У інших випадках, причиною може стати несправність SMC контроллеру або вихід з ладу графічного адаптеру (відеопам’яті).

Рішення

Для точного встановлення поломки Мак міні — завітайте до нашого сервісу на безкоштовну діагностику. За її результатами, ми виконаємо компонентний ремонт ланцюгів живлення та відео, або повністю замінимо блок живлення Mac mini.

4. Відсутність зображення

ТОП найчастіших поломок Apple Mac mini

Симптоми

На підключеному моніторі (або проекторі) немає зображення, хоча дисплей у справному стані. Іноді такі ознаки можуть свідчити про поломку графічного адаптеру, але найчастіше проблема у несправному перехіднику VGA або DVI. 

Рішення

В першу чергу замініть адаптер Mini DisplayPort/VGA, або DisplayPort/DVI. Це необхідно зробити якщо перехідник вже старий, або ви користуєтесь неоригінальним. Купити адаптер Mini DisplayPort-VGA та Mini DisplayPort-DVI для Mac Mini (Thunderbolt, Thunderbolt 2), ви можете у нашому сервісному центрі. 

5. Відсутність звуку

ТОП найчастіших поломок Apple Mac mini

Симптоми

Неттоп Apple має вбудований динамік, який не відрізняється потужним звуком, проте має достатню гучність для побутового використання. Поломка динаміку характеризується повною відсутністю звуку, або погіршенням його якості: хрипіння, рипіння, брязкіт.

Рішення

Найчастіше причиною поломки стають тріщини на мембрані, потрапляння пилу або рідини. Також не слід забувати про природній знос деталі від старості. Пропонуємо заміни динаміку Mac mini будь-якої моделі з гарантією.

6. Поломка кулеру

ТОП найчастіших поломок Apple Mac mini

Симптоми

Вентилятор який використовується для охолодження системи —з часом може вийти з ладу. Найчастіше згоряє його двигун, або ж пошкоджуються лопаті від потрапляння всередину бруду. У результаті виникає підвищений шум, брязкіт, або ж навпаки — роботу вентилятору не чутно зовсім.

Рішення

Дана несправність вирішується шляхом заміни кулеру Mac mini. Наш сервіс має у наявності оригінальні вентилятори на пристрої всіх років та моделей.

7. Проблеми з портами та роз’ємами

ТОП найчастіших поломок Apple Mac mini

Симптоми

У останню категорію несправностей ми віднесли різноманітні пошкодження портів Мак міні. Зважаючи на те, що монітор, клавіатура та інші зовнішні пристрої підключаються через роз’єми на його корпусі — нерідко зустрічається їх механічна поломка або згоряння. Звісно користуватись такими портами стає неможливим, що викликає низку незручностей. Найчастіше проблема спостерігається з HDMI портами.

Рішення

Для ремонту роз’ємів потребується попередня діагностика. Отримати її можливо у нашому сервісі. За результатом ми відремонтуємо або замінимо порти на Mac mini.

Сервіс Apple Mac mini у Києві

Якщо з вашим міні-комп’ютером сталася поломка, або потребується його чистка та апгрейд — запрошуємо скористатися професійними послугами сервісу BashMac. Ми спеціалізуємося на ремонті Mac, виконуємо найскладніші роботи, маємо власний склад оригінальних запасних частин. Чекаємо вас за адресою: вул. Велика Васильківська, 18 (метро Площа Льва Толстого)!

Залишити коментар