19Sep

MacBook Pro розряджається з підключеною зарядкою?

До нашого сервісного центру Apple BashMac Київ, останнім часом часто звертаються з цікавою проблемою. Власники MacBook Pro нових поколінь, скаржаться, що при навантаженні, ноутбук розряджається, навіть якщо в цей момент підключений до електромережі. Звичайно, в першу першу чергу виникають підозри на некоректну роботу системи живлення або внутрішні пошкодження. Насправді , часто причина несправності до банальності проста — для зарядки використовується несумісний кабель!

Який шнур живлення використовувати з MacBook Pro 15″ і 16″?

Чи знаєте ви, що для різних моделей ноутбуків Apple, призначені різні зарядні блоки і кабелі до них? Якщо ви купуєте новий лептоп в повній комплектації — проблем не виникне. Але в разі, якщо з часом зарядний пристрій і шнур доводиться міняти, або ж ви купується Б.У Мак з невідомими аксесуарами, питання можуть виникнути.

Для зарядки «великих» ноутбуків Apple існує спеціалізований 100-ватний шнур USB-C. Для молодших моделей, відповідно кабель до 61 Вт. Таким чином, «найпотужнішим» кабелем можна заряджати будь-які моделі Макбук, в той час, як 61-ватним — тільки MacBook 12, MacBook Air і MacBook 13. Як визначити тип шнура?

Спосіб №1.

Як підібрати кабель для зарядки Макбук Про?

Знайдіть серійний номер на кабелі. Якщо перші символи вказані як «C4M» або «FL4» — цей кабель призначений для роботи із зарядними пристроями до 61 W. Якщо присутні символи: «DLC», «CTC», «FTL» або «G0J» — кабель працює з зарядками до 100 W. У такому випадку їм можна заряджати 15-ти і 16-ти дюймові MacBook Pro.

Спосіб №2.

Огляньте конектор шнура. Якщо всередині невелика кількість контактів, які зміщені до середини штекера — цей кабель розрахований для підключення до потужних зарядних пристроїв.

Як підібрати кабель для зарядки Макбук Про?

Якщо ж контактів багато і вони розташовуються по всьому внутрішньому периметру конектора — це свідчить про сумісність із «слабкими зарядками».

Як підібрати кабель для зарядки Макбук Про?

Зверніть увагу, що мова йде тільки про оригінальні аксесуари Apple. На підробках може буде відсутнім серійний номер і напис «Designed by Apple in California. Assembled in China». Перевірити сумісність і купити оригінальні шнури для зарядки MacBook Pro (до 100 Вт) ви можете в сервісі BashMac Київ.