09Oct

Темна смуга на екрані MacBook Pro Touch Bar

Все більше власників MacBook Pro Touch звертаються до нашого сервісного центру Apple з проблемою появи широкої темної смуги на дисплеї ноутбуку. У цій статті ми розповімо про причини даної поломки, а також про способи її вирішення. А також проілюструємо симптоми несправності фотографіями з власної сервісної практики.

Про новий шлейф екрану MacBook Pro Touch

Модель MacBook Pro з OLED панеллю Touch Bar почала випускатись з 2016 року (Late 2016). З 2017 року з’явилась також версія MacBook Pro 13’’ з функціональними клавішами. Ці ноутбуки Apple прийнято вважати окремим сімейством, їх конструктивна частина була оновлена, впроваджені нові технології та рішення. Одною з таких особливостей стала поява нового сигнального шлейфу дисплею, через який подається живлення на екран, виводиться зображення та працює підсвітка.

Шлейфи Макбук Про Тач Бар виявилися не надто вдалими, незабаром було помічено, що вони досить тендітні та можуть швидко “переламатись” у процесі відкриття дисплею. Якщо на попередніх моделях така проблема зустрічалася рідше, та найчастіше призводила до повної відмови екрану, то на нових моделях вона проявляється інакше. А саме через появу на зображені темної смуги. На практиці це означає, що пошкодились деякі жили шлейфу, які відповідають за підсвітку дисплею.

Симптоми несправності шлейфу дисплею MacBook Pro Touch Bar

темна смуга на экрані Макбук Про Тач

Отож, як було сказано вище — на екрані Макбук Про Тач (та Макбук Про 13 дюймів з функціональними клавішами) з’являється широка темна смуга.

 

темна смуга на Макбук Про Тач

Цікаво, що при відкритті дисплею під невеликим кутом смугу практично не помітно.

 

темна смуга на Макбук Про тач

Але якщо відкрити екран повністю — темна смуга відразу стає помітною.

Іноді при повному відкритті екрану зображення може зникнути зовсім. При цьому, якщо до ноутбуку підключити зовнішній дисплей — будь-які проблеми з зображенням відсутні.

Ремонт дисплею MacBook Pro Touch Bar (темна смуга)

Як відомо нові екранні модулі Макбук Про є нерозбірними, тобто замінити шлейф дисплею окремо — неможливо. Вирішується проблема шляхом повної заміни дисплею.

Варіанти заміни екрана MacBook Pro Touch у сервісі BashMac Київ

Наш професійний сервісний центр Apple пропонує декілька варіантів заміни дисплею:

  • Нетермінова заміна екранного модулю: вартість 350 у.о. Скористайтесь даним варіантом, якщо ви маєте змогу зачекати близько 3-х тижнів, щоб отримати знижку. На час очікування можливе користування нашим ноутбуком з підмінного фонду;
  • Термінова заміна дисплею: вартість 600 у.о. У наявності нові оригінальні екрани на Макбук Про Тач, ви можете замовити термінову заміну на протязі короткого часу.
  • Для моделей 2016 року (зазвичай повністю пропадає зображення) існує програма заміни. Ви можете скористатися нашими послугами з заміни, вартість: 200 у.о. Для детальної консультації зв’яжіться з нашим менеджером.

Увага! Ми пропонуємо підмінний MacBook на час очікування нетермінової заміни, з переносом на нього всіх ваших даних.

Чекаємо вас у нашому сервісі для безкоштовної професійної діагностики та консультації!

Залишити коментар