18Nov

Що потрібно знати про заміну дисплея (матриці) на MacBook

Сервісний центр Apple BashMac Київ пропонує корисну статтю, з якої ви дізнаєтеся про конструкцію екранного модуля Макбук, симптоми його поломки, та можливості ремонту або заміни. Погодьтеся, дана інформація буде важливою для будь-якого власника ноутбуку Apple, адже поломка може статися з кожним!

Модуль дисплея MacBook — що це?

Конструкція екранного модуля Макбук

Користуючись лептопом, ми рідко замислюємося, як саме він працює. Головне, щоб комп’ютер справно вирішував поставлені завдання та мав якісний звук і зображення. Проте, на жаль, іноді стаються поломки, а найуразливіша частина Макбуку — це його екран. Саме він найчастіше страждає від удару, падіння, потрапляння рідини. Ба більше, скло дисплею іноді навіть гризуть домашні тварини! У результаті виникає необхідність ремонтувати цю деталь, але виявляється, що не все так просто. Давайте розберемося, з яких компонентів складається заводський блок.


Отже, до складу модулю входять такі складові:

  • Верхня металева кришка у відповідному кольорі.
  • Скло з олеофобним покриттям.
  • Матриця з великою кількістю шарів.
  • Система підсвічування.
  • Вбудована веб-камера.
  • Шлейфи підключення.

Здавалося б, якщо, наприклад розбилося лише скло — його можливо замінити окремо. На жаль, це не зовсім так. Річ у тім, що така можливість існувала на застарілих моделях Unibody, де екран був розбірним. Але у подальшому Apple змінила конструкцію, зробивши модуль цільним, тобто монолітним. Це означає, що відокремити будь-який елемент неможливо, адже всі вони міцно склеєні на фабриці. Якщо деякі «підвальні» майстерні й беруться за таку роботу — результат, як правило, виявляється неякісним. Найчастіше на зображенні з’являються засвічування, різноманітні зазори та інше.

Чистка антибліку Макбук

Тому, якщо ми говоримо про ремонт дисплея сучасного MacBook, ми маємо на увазі, що можливо лише видалити пошкоджений антибліковий шар. Цю послугу надає наш сервіс BashMac у Києві. За допомогою спеціальних засобів, досвідчений спеціаліст очищає екран від залишків олеофобного покриття, яке часто відшаровується, злізає, стирається. Таким чином, ми повертаємо чисту, чітку картинку. Чи викликає дана процедура будь-які незручності? Зовсім ні, дисплей працює відмінно, лише у випадку потрапляння прямих сонячних променів, можуть з’являтися деякі бліки. Проте, на практиці це непомітно, та не викликає дискомфорту.

Заміна дисплея MacBook

Ознаки поломки екрану Мак

Що ж робити, якщо екранний блок пошкодився? У такому разі вихід тільки один — встановлення нового дисплея Макбук. Замовити цю послугу ви можете у нашому сервісному центрі Apple BashMac Київ. Зверніть увагу, що ми пропонуємо абсолютно нові екранні модулі з гарантією на всі моделі MacBook Pro та MacBook Air! При цьому, вартість заміни — найвигідніша в Україні, а при замовленні з невеликим очікуванням, ви отримаєте значну знижку!

Давайте коротко перерахуємо ознаки поломки:

  • Дисплей Макбук не вмикається, залишається темним.
  • Розбилося скло, з’явилися тріщини, вм’ятини, сколи.
  • Пошкодилася матриця, на зображенні смуги, артефакти.
  • Не працює вебкамера.
  • Тріснули, переломилися сигнальні шлейфи.

Якщо ви впізнаєте наведені симптоми — варто звернутися до сервісу для швидкої заміни екрана. Запрошуємо до нас для безкоштовної діагностики і отримання професійної допомоги з гарантією!

Залишити коментар