23Aug

Поломка материнської плати MacBook. Коли потрібна заміна?

Головною комплектуючою комп’ютеру є материнська плата. Саме на ній знаходяться всі компоненти системи та роз’єми для підключення інших модулів. У випадку з сучасними ноутбуками Apple MacBook — Motherboard, це монолітна деталь, на якій розпаяний процесор, SSD накопичувач, оперативна пам’ять, різноманітні контролери, чіпи та інші елементи. Тому пошкодження даної комплектуючої призводить до повного виходу Макбук з ладу, або значних проблем у його роботі. Сьогодні ми розглянемо основні причини несправності та варіанти рішення.

Причини поломки Logic Board MacBook (Air, Pro)

Корозія, коротке замикання, поломка материнки Мак

Всі базові небезпеки для «материнки» можливо розділити на такі категорії:

  1. механічні пошкодження;
  2. контакт з вологою;
  3. перепади напруги;
  4. перегрівання.

Визначити несправність самостійно — досить складно. Найчастіше, Макбук не вмикається, самовільно вимикається, перезавантажується, зависає, переходить у режим відновлення. Розглянемо кожний випадок окремо, та наведемо рекомендації щодо вирішення проблеми.

  • Механічні пошкодження. Виникають у момент удару, падіння Макбук, сильного придавлювання. У результаті плата може фізично зламатися, з’являються мікротріщини, відшаровування чипів, поломка контактів компонентів. Необхідна професійна діагностика. Якщо комплектуюча підлягає відновленню — у нашому сервісному центрі Apple BashMac можливо замовити компонентний ремонт материнської плати MacBook. Або ж повну заміну з гарантією.
  • Потрапляння вологи. Після залиття Макбук водою або іншою рідиною — виникає коротке замикання або поява корозії. Необхідно розуміти, що навіть якщо несправність не проявляються відразу — вона обов’язково призведе до поломки у подальшому. У такому разі ми рекомендуємо вимкнути ноутбук, та відразу звернутися до сервісу для чистки та сушки MacBook у місті Київ після залиття.
  • Перепади напруги у мережі. Різноманітні коливання напруги можуть призвести до згоряння деяких елементів на материнській платі. Хоча система Мак забезпечує деякий захист від таких випадків, проте вона не завжди справляється зі своїм завданням. Тому ми рекомендуємо звернутися до сервісу для діагностики та компонентного відновлення.
  • Перегрівання MacBook. Досить розповсюджена причина поломки материнської плати, особливо у тих власників, які нехтують своєчасною профілактичною чисткою Макбук з заміною термопасти. Постійна робота в умовах підвищених температур призводить до швидкого зносу компонентів, їх перенавантаження. При цьому може «згоріти», наприклад, дискретна відеокарта, контролери, контакти чіпів. Порада — періодично замовляйте чистку ноутбуку від пилу та бруду всередині, слідкуйте за шумом кулерів. Якщо несправність все ж трапилася — відвідайте майстерню для ремонту.

Ремонт, заміна Motherboard на MacBook у Києві

Заміна, ремонт материнської плати Макбук

Сервісний центр Apple BashMac попонує якісну діагностику вашого ноутбуку та швидкий, професійний ремонт на компонентному рівні. У нас також можливо замовити нову відеокарту на будь-які моделі MacBook Air, MacBook Pro з гарантією. Для отримання додаткової інформації — проконсультуйтеся з нашим спеціалістом за вказаними на сайті контактами.

Залишити коментар