22Aug

Швидка розрядка MacBook (Air, Pro). Причини та рішення

Ноутбуки Apple забезпечують довгий час автономної роботи, що є великою перевагою серед конкурентів. Проте, як і будь-яка інша техніка, з часом вони починають тримати заряд все менше. Якщо ваш Макбук швидко сідає, у цій статті ми наведемо основні причини даної несправності, а також варіанти вирішення проблеми.

Чому батарея MacBook розряджається?

Як перевірити стан батареї в macOS

У першу чергу розглянемо головні причини. Отож, кожний ноутбук має вбудований акумулятор, форма та ємність якого відрізняється в залежності від моделі. У різні періоди Apple встановлювала АКБ різного типу, наприклад, літій-іонні, або літій-полімерні. Проте, незалежно від технології, всі елементи живлення схильні, до так званого «хімічного старіння». Це означає, що з часом батарея втрачає свій ресурс, навіть якщо не використовується. До речі, іноді необхідне розблокування акумулятора Mac після довгого простою.

За замовчуванням, АКБ Макбук розраховані на близько 1000 циклів перезарядки, після чого їх ємність значно зменшується. Але дана цифра досить умовна, так як батарейка може вийти з ладу й набагато раніше, або, навпаки, триматися довший період. Це пов’язано з умовами експлуатації, якістю зарядних аксесуарів, справності оснащення лептопу. Крім цього, дана комплектуюча може пошкодитися від удару, потрапляння всередину рідини, перегрівання, тощо. Далі наводимо основні варіанти рішення.

Вирішення проблеми з розрядкою MacBook

Здуття акумулятора Макбук

Ми перерахуємо основні фактори поломки та рекомендовані рішення. Зверніть увагу, що кожний конкретний випадок індивідуальний, тому краще звернутися до сервісного центру Apple BashMac для професійної діагностики.

  • Втрата ресурсу батареї. Це перший та найголовніший чинник. Якщо пристрою вже досить багато років, а кількість циклів перезарядки перевищила 1000 — рекомендована заміна акумулятора. Переглянути стан батарейки в системі macOS можливо клікнувши на «яблучко» — «Про цей Mac» — «Звіт про систему» — «Живлення». Тут буде вказано кількість циклів перезарядки, та стан деталі.
  • Зависання Макбук, довгий вихід з режиму сну. Ще одним свідченням несправності акумулятора є «гальмування» комп’ютеру, зависання, довге пробудження. Хоча у цей час ноутбук може бути навіть підключений до адаптеру живлення. Зверніть увагу, що у разі з неоригінальною батареєю, подібні симптоми можуть спостерігатися навіть відразу після заміни. Тому рекомендуємо замовляти тільки оригінальний акумулятор Apple у нашому сервісному центрі.
  • Несправний зарядний пристрій, кабель. Іноді трапляється так, що АКБ знаходиться у нормальному стані, проте погано заряджається, або швидко розряджається. Найчастіше це пов’язано з поломкою адаптера живлення, шнура. Або, якщо дані аксесуари неоригінальні. Рішення — перевірити зарядку, цілісність портів, кабеля та його роз’ємів. За необхідності замовити ремонт MagSafe, або замінити на нові.
  • Потрапляння вологи в MacBook. Після залиття ноутбуку рідиною, можуть виникнути проблеми з його швидкою розрядкою. Як правило, контакт з водою призводить до короткого замикання, корозії елементів на материнській платі, контролерів живлення, Power Board. Якщо після залиття комп’ютер почав швидко розряджатися – негайно зверніться до сервісного центрі для відновлення Макбук після вологи.
  • Здуття батареї. Хоча дана несправність не є масовою, але зустрічається досить часто. Після пошкодження або заводського дефекту одна або декілька ячейок акумулятора MacBook здувається, тобто збільшується у розмірах. У результаті ноутбук розряджається, відмовляється від зарядки. Ця поломка небезпечна ще й тим, що збільшена АКБ може навіть загорітися, пошкодити внутрішнє оснащення, тому варто звернутися до спеціалістів для діагностики з розбором лептопу.
  • Невдале оновлення macOS, налаштування. Наостанок про програмну несправність. Іноді після оновлення на нову версію операційної системи Макбук починає стрімко сідати, зависати, вимикатися. Особливо це стосується бета-версій Макос. Порада — спробуйте «відкотитися» на попередню версію системи, або навпаки, встановіть останні апдейти. На комп’ютерах з дискретною відеокартою, для збільшення часу автономної роботи ви можете вимкнути автоматичне перемикання графіки.

Заміна батареї та топкейсу MacBookу у Києві

Сервіс Apple BashMac пропонує безкоштовну діагностику та швидку заміну оригінального акумулятора Mac. У нас можливо замовити нову батарею, або Topcase у зборі (алюмінієва кришка, клавіатура, батарея). Дані комплектуючі є у наявності, або під замовлення з великою знижкою. Доступний компонентний ремонт та відновлення техніки. Консультація у нашого спеціаліста за вказаними Контактами.

Залишити коментар