26May

Що таке корозія у MacBook, чим вона небезпечна?

Як відомо, потрапляння вологи у Макбук дуже небезпечне. Крім короткого замикання від води, існує ще одна небезпека — виникнення корозії. Хоча даний термін використовується досить часто, але далеко не всі користувачі розуміють, що він означає. У блозі сервісного центру Apple BashMac ми розповімо про явище корозії, як вона виглядає, та до яких наслідків може призвести.

Корозія — що це?

корозія Макбук що це

У загальному розумінні, корозія — це руйнування металів, сплавів та печатних плат комп’ютеру внаслідок взаємодії з рідиною. Ми навмисне не використовуємо слово “вода”, тому що будь-яка рідина небезпечна. Це може бути солодкий напій, чай, кава, сок, алкоголь, та будь-що інше. Необхідно розуміти, що солодкі, солоні, алкогольні субстанції ще більш агресивні ніж чиста вода. Висихаючи, вони залишають на поверхні деталей характерні сліди, які з часом не зникають. Але й звичайна вода шкідлива, адже в ній містяться солі, мінерали та інші складові.

Існує декілька видів корозії. У випадку з комп’ютерною технікою, руйнування елементів відбувається через хімічну та електрохімічну реакцію. Таким чином, деталі які знаходяться під напругою — руйнуються швидше, ніж знеструмлені. Саме тому, у випадках залиття Макбук рідиною, необхідно якомога швидше вимкнути його та від’єднати батарею. Корозія небезпечна тим, що повністю знищує контакти, електропровідні доріжки, компоненти на системній платі. Або ж вкриває поверхню контактів, порушуючи їх щільність.

Як виглядає корозія MacBook

Ми публікуємо декілька реальних фотографій з сервісної практики BashMac, на яких добре видно до яких наслідків призводить потраплянні вологи у Макбук.

 

Ремонт MacBook після води у Києві, видалення корозії

видалення корозії на Макбук

Якщо з вами трапилась прикра пригода — у ноутбук потрапила вода або інша рідина, пропонуємо професійні послуги відновлення Mac після залиття. Рекомендуємо якомога швидше звернутись до нашого сервісу у центрі міста Київ для чистки, сушки та відновлення Макбук після води. Наші спеціалісти розберуть лептоп, видаллять вологу, очистять осередки корозії, проведуть діагностику. У разі необхідності пропонується компонентний ремонт або заміна пошкоджених комплектуючих. Сервісний центр Apple BashMac працює без вихідних та цілодобово (за попереднім дзвінком).

Залишити коментар