08Jan

Налаштування iCloud Photo Library на Mac

Фірмове сховище від Apple дозволяє зберігати файли, документи і фото в «хмарі». Тим самим, ми маємо можливість розвантажити свій Мак від рідко використовуваних файлів, а також отримувати доступ до них з будь-якого іншого пристрою. Всі девайси під керуванням macOS і iOS (з вашим Apple ID) — синхронізуються, тому матеріали які зберігаються у хмарі, стають доступними в будь-який час (за умови доступу до інтернет). У цій статті я розповім як налаштувати iCloud для зберігання фото і отримання до них доступу.

Якщо ви хочете, щоб фотографії з Mac синхронізувалися по бездротовому з’єднанню з усіма іншими вашими пристроями, вам потрібно налаштувати iCloud Photo Library. За замовчуванням Apple надає 5-ть гігабайтів в хмарі безкоштовно для кожного користувача. Щоб отримати більше — доведеться платити. Але і цього обсягу достатньо для зберігання певної кількості фотографій.

Як налаштувати синхронізацію Photos через iCloud на Mac

Відкрийте програму «Фото» (Photos) на вашому Mac. Зайдіть до меню «Фото» в лівому верхньому куті екрану і перейдіть в «Налаштування» (Preferences).

Налаштування iCloud Photo Library на Mac

Натисніть на вкладку iCloud.

Налаштування iCloud Photo Library на Mac

Поставте галочку навпроти «Бібліотека фотографій iCloud» (iCloud Photo Library).

Налаштування iCloud Photo Library на Mac

Тут доступні також деякі настройки. Якщо ви бажаєте, щоб в iCloud і на Мак зберігалися фото в оригінальному розмірі, вибираємо «Download Originals to this Mac». Існує й інша опція — «Optimize Mac Storage». Це означає, що на Mac будуть зберігатися фото в зменшеному розмірі (стислі), а на iCloud в оригінальному розмірі.

Наступного разу я розповім, що таке «Загальні альбоми», і як надати до них доступ іншим користувачам.

Залишити коментар