04Jan

Зміна формату зображення на Apple Mac

Іноді виникає необхідність конвертувати зображення з одного формату у інший. Наприклад, якщо необхідно змінити формат фото з jpg у png, tiff, gif. Можливо для вас це стане несподіванкою, але виконати цю операцію дуже просто, використовуючи вбудовані у macOS інструменти. У цій статті ми розповімо, як конвертувати фото та зображення у інший формат через стандартний “Оглядач”.

Конвертація фото через Preview macOS

У попередніх статтях ми вже розповідали про можливість редагувати зображення та PDF документи на Mac за допомогою Preview. Цього разу приводимо докладну інструкцію як змінити формат зображення. Отож, як виконати конвертацію окремого зображення.

Відкриваємо зображення у додатку Preview подвійним кліком.

Конвертація фото через Preview macOS

У верхньому меню обираємо “Файл (File)” — “Експорт (Export)”.

Конвертація фото через Preview macOS

Обираємо якість зображення та формат у який його необхідно перевести. За замовчуванням відображаються не всі доступні формати, щоб відкрити їх всі — затисніть клавішу ⌥Option (Alt).

Конвертація фото через Preview macOS

Введіть нову назву файлу (якщо це необхідно), оберіть у якому місці на диску його буде збережено, та натисніть “Зберегти” (Save).

Конвертація фото через Preview macOS

Зображення (фото) буде збережено у новому форматі.

Вбудований “Оглядач” macOS дозволяє конвертувати як окремі фото, так і декілька одночасно. Для того щоб обрати групу зображень, необхідно виділити файли та відкрити їх у Preview. Після цього комбінацією клавіш ⌘Cmd + A обираємо всі фото та виконуємо конвертацією.

Залишити коментар