11Jun

Як знайти (відновити) стікери з Dashboard на macOS Catalina?

Чимало користувачів комп’ютерів Mac звикли створювати віджети зі стікерами, на яких зручно зберігати короткі записи. Але при оновленні на macOS Catalina — панель Dashboard зникла, і напевно, що в нових версіях системи використовуватися не буде зовсім. Тому, виникає закономірне питання — чи можна повернути важливу інформацію з «наліпок»? Так, така можливість існує, і зараз ми розповімо як це зробити.

Де знайти стікери в macOS Catalina

Відновлення стікерів у macOS Cataina

За замовчуванням, нова версія операційної системи Apple більше не підтримує роботу з віджетами. Тому, повернути стікери в звичному вигляді не вийде. Але ось знайти інформацію (текст) які були записані на них — можливо.

Інструкція

Переходимо до «Finder» — «Go», після чого затискаємо клавішу «Alt (Option)». У списку переходів з’явиться папка «Library», переходимо в неї. Знаходимо папочку «Preferences» і заходимо до неї.

Відновлення стікерів у macOS Cataina

Шукаємо системний файл з ім’ям «widget-com.apple.widget.stickies.plist».

Відновлення стікерів у macOS Cataina

Відкриваємо файл у програмі «Preview» (можна з допомогою «Пробілу»). Відкриється вікно з відображенням коду і тексту заміток. Зазначу, що таким чином можливо тільки переглянути інформацію. Щоб скопіювати текст, необхідно відкрити файл в будь-якому редакторі коду, наприклад, TextWrangler.

Відновлення стікерів у macOS Cataina

Після того як потрібні стікери знайдені, можете скопіювати або переписати дані до Нотаток. Нагадаю, що в Catalina можливо відображати замітки у вигляді мініатюр, можливо це не найкраща альтернатива «наклейок», але тим не менш. Сподіваюся матеріал був вам корисний!

Залишити коментар