14May

Навіщо потрібна чистка MacBook від пилу з заміною термопасти?

Часто трапляється так, що ноутбук Apple починає перегріватися, шуміти і зависати. Якщо перед цим ви не заливали лептоп рідиною, не ставили несумісні запчастини, або іншим чином не вносили зміни в оригінальну конструкцію — то причина в сильному забрудненні ноутбука пилом і сміттям. Щоб виправити становище, необхідна чистка Макбук від пилу і заміна старої термопасти під радіаторами охолодження. У даній статті ми розберемося в тому, чим небезпечне скупчення бруду в ноутбуці, а також як відбувається чистка в умовах професійного сервісу.

Цікавий відеоролик про видалення пилу з ноутбуку

Симптоми забруднення MacBook

Давайте почнемо з симптомів несправності, або як зрозуміти, що Макбук вимагає чистки? Розглянемо найбільш очевидні ознаки.

  1. Перегрівання MacBook
    В процесі роботи на ноутбуці, ви можете помітити як його корпус відчутно нагрівається, може стати навіть гарячим.
  2. Сильний шум
    Коли всередині накопичується пил і дрібне сміття, система охолодження лептопа перестає справлятися зі своїм завданням. Пил покриває поверхню деталей товстим шаром, заважаючи ефективному охолодженню. В результаті кулер ноутбука починає працювати на високих оборотах, що призводить до підвищеного шуму, гудіння і вібрацій.
  3. Зависання,​​ перезавантаження
    Ви можете помітити, що Макбук починає зависати, гальмувати, або навіть перезавантажуватися. Це також свідчить про сильний перегрів системи і як наслідок — порушення нормальних робочих процесів.

Дізнайтесь про умови акції на чистку MacBook (знижка 15%)!

Звички власника і стан ноутбука

Спеціалісти сервісного центру BashMac поділилися деякими професійними секретами. Вам буде цікаво дізнатися про різні типи забруднення ноутбука, в залежності від звичок власника або умов його експлуатації.

Наприклад, якщо ви часто курите за ноутбуком — на поверхні деталей може утворитися жовтий наліт.

чистка MacBook від пилу з заміною термопасти

Сліди від тютюнового диму на деталях ноутбука (спостерігається у завзятих курців).

Якщо полюбляєте парити вейп — всередині може виявитися волога плівка.

чистка MacBook від пилу з заміною термопасти

Пари рідини для вейпа (конденсат) осідає всередині корпусу Mac.

Власників домашніх тварин можна впізнати по шерсті, що скупчилася всередині.

чистка MacBook від пилу з заміною термопасти

Шерсть і пух тварин на радіаторних решітках, деталях лептопа і його кулері.

З високою ймовірністю можна сказати, що у вас вдома ремонт, або ж ви часто працюєте в умовах будівництва. Всередині — будівельний пил, крихти і абразиви.

чистка MacBook від пилу з заміною термопасти

Вапно, залишки будівельних сумішей та інші дрібні частинки на платі і вентиляторі.

І наостанок, навіть при акуратному використанні — через кілька років термопаста на чіпах висихає і потребує заміни. Також часто зустрічаються випадки, коли пасти від самого початку недостатньо, або вона нанесена неправильно. На жаль, таке можливо навіть на заводах Apple.

Якісна чистка MacBook в майстерні

Тепер, коли ми розібралися в основних симптомах, давайте перейдемо до практики. Ми опишемо процес чистки Макбук від пилу з заміною термопасти в сервісному центрі Apple BashMac в Києві.

  • Етап 1. Розбір ноутбука
    Майстер розбирає Макбук, для цього знімає нижню кришку лептопа, відключає батарею, знімає кулер, радіатор охолодження, материнську плату.
  • Етап 2. Видалення пилу
    За допомогою м’якої кисті, портативного пилососа і компресора — пил і сміття видаляються з поверхні деталей і клавіатури.
  • Етап 3. Нанесення свіжої термопасти
    З поверхні чіпів і радіаторів видаляється шар старої, затверділої термопасти. Після цього акуратно наноситься новий свіжий шар. У нашому сервісі ми використовуємо кращу на ринку, професійну термопасту MX-4.
  • Етап 4. Зворотна збірка і тестування
    Після очищення, Макбук збирається в зворотній послідовності. А по завершенню збірки — тестується його нормальна працездатність і відповідність стандартній робочій температурі.

Де і як замовити профілактичне очищення Макбук в Києві?

У цій статті ми розповіли про процес очищення MacBook з заміною термопасти. Нагадуємо, що навіть якщо не спостерігаються симптомів перегріву ноутбука — профілактичну чистку рекомендовано проводити з періодичністю раз в 1-2 роки. Особливо це стосується нових моделей MacBook, в яких пил швидко проникає під мембрани кнопок, в результаті чого клавіатура перестає нормально працювати, залипає, подвоюються символи. Необхідно розуміти, що навіть продування стисненим повітрям, за офіційними рекомендаціями Apple — не вирішить проблему.

Видалити бруд з лептопу в домашніх умовах — досить складно. Необхідно мати спеціальний інструмент і досвід його використання. Краще рішення — це звернутися в хороший сервіс по ремонту техніки Apple.

Кияни завжди можуть завітати до нашого сервісного центру Apple BashMac, де послуги чистки Mac надаються на найвищому рівні, швидко і недорого.

Бажаємо, щоб ваша техніка працювала довго і надійно (а для цього не забувайте періодично обслуговувати її)!

Залишити коментар