06May

Програма діагностики Apple Mac. Довідкові коди помилок

Комп’ютерна техніка Apple хоча і відрізняється високою якістю, тим не менш, навіть вона схильна до поломок. Чимало несправностей мають досить схожі симптоми, тому поставити точний «діагноз» самостійно дуже складно. У першу чергу це стосується прихованих та «плаваючих» поломок, які проявляються не образу, а час від часу.

Звичайно, найкращим рішенням буде звернутись до професійного сервісного центру для огляду та тестування пристрою. Але, якщо саме зараз це зробити неможливо, або ж ви бажаєте спробувати знайти приблизну причину самі — можливо скористатися вбудованими можливостями техніки Епл.

Як запустити «Діагностику Apple» на MacBook, iMac?

Коди помилок при діагностиці Mac

Для запуску вбудованої програми самодіагностики Мак, необхідно відключити від комп’ютера всі зовнішні пристрої, вимкнути його, потім знову вмикнути натиснувши клавішу D. Обравши необхідну мову, дочекайтесь закінчення процесу діагностики. Як правило, це займає декілька хвилин, після чого система надає довідкові коди знайдених помилок (або їх відсутності) та формальні рекомендації, щодо вирішення.

Коди помилок при діагностиці Mac

Коди помилок при діагностиці Mac

Загалом, довідкових кодів досить багато, з усіма ними можливо ознайомитись на офіційному сайті Apple. Наведемо деякі з них для прикладу.

  • ADP000. Проблеми не знайдені.
  • NDD001. Можливо, існує проблема з модулем USB.
  • NDK001, NDK003, NDK004. Можливо, існує проблема з клавіатурою.
  • NDR001, NDR003, NDR004 Можливо, існує проблема з трекпадом.
  • PPM001. Можливо, існує проблема з модулем пам’яті.
  • PPM002, PPM003, PPM004, PPM005, PPM006, PPM007, PPM008, PPM009, PPM010, PPM011, PPM012, PPM013, PPM014, PPM015. Можливо, існує проблема з вбудованою пам’яттю.
  • PPT005. Акумулятор встановлено неправильно. Завершіть роботу та вимкніть комп’ютер. Комп’ютер потребує технічного обслуговування.
  • PPT006 Акумулятор потребує технічного обслуговування. Акумулятор несправний, хоча це може не позначатися на його роботі або ємності. До виконання перевірки можна продовжувати використовувати акумулятор без шкоди для комп’ютера.
  • PPT007. Акумулятор необхідно замінити. Акумулятор справний, однак його ємність значно зменшилася. До заміни акумулятора можна продовжувати використовувати його без шкоди для комп’ютера.
  • VFD006. Можливо, існує проблема з графічним процесором.

Це лише невелика частина всіх доступних кодів. Проте, необхідно розуміти, що така перевірка далека від точної, дає лише загальне уявлення про стан комп’ютеру.

Якщо необхідна якісна діагностика MacBook, iMac, Mac Pro, Mac mini у Києві — зверніться до нашого незалежного сервісу Apple BashMac.

Первинний огляд завжди безкоштовний, надається у вашій присутності досвідченим спеціалістом. За необхідності проводимо поглиблену діагностику з використанням спеціалізованого сервісного софту.

Залишити коментар