26Jan

Як встановити новий шрифт на Apple Mac

Стандартна збірка macOS будь-якої версії має досить велику кількість встановлених шрифтів. Але, іноді виникає необхідність встановити новий шрифт, якого не має у базовій колекції. Особливо актуально це для дизайнерів, копірайтерів, розробників та інших спеціалістів, які працюють з графікою та текстом. У цій статті ми розповімо про те як просто завантажити та встановити необхідний шрифт на Мак.

Інструкція по встановленню шрифту на Mac

Крок 1. Завантаження шрифту

Інструкція по встановленню шрифту на Mac

Знайти необхідні шрифти можливо на спеціалізованих сайтах. Існує чимала кількість як безкоштовних, так і платних шрифтів. Для пошуку просто введіть запит у пошукачу “шрифти для Mac”. Серед результатів пошуку оберіть спеціалізований ресурс з колекціями шрифтів. Як правило, на таких сайтах існують розділи шрифтів для Apple пристроїв, файли повинні бути у форматі .ttf (TrueType), або .otf (OpenType). Оберіть необхідний шрифт та завантажте його у будь-яке зручне місце на Мак.

Крок 2. Встановлення шрифту

Інструкція по встановленню шрифту на Mac

Зазвичай файли шрифту завантажуються у zip форматі, розпакуйте папку, та знайдіть установочний файл. Двічі клікніть по ньому, після чого відкриється вікно встановлення шрифту. У верхньому меню можливо обрати різновид шрифту (якщо є декілька варіантів). Натисніть кнопку “Встановити шрифт” (Install Font). Після цього встановлений шрифт буде доступним у всіх текстових редакторах та програмах (Word, Photoshop та ін.).

Крок 3. Видалення шрифту

Інструкція по встановленню шрифту на Mac

Якщо у вас зібралась велика кількість шрифтів, якими ви не користуєтесь — можливо видалити непотрібні. Для цього через Finder переходимо у розділ Комп’ютер — Диск — Бібліотека — Шрифти. Оберіть шрифт який необхідно видалити, відкрийте меню файла та перемістіть його у кошик (Move to Trash).

Для зручного керування шрифтами можливо також використовувати спеціалізовані програми(фонт-менеджери) на кшталт Suitcase Fusion, Corel Font Manager та інші. Дані програми можливо встановити на Mac у нашому сервісному центрі Apple Київ.

Залишити коментар