23Jun

Чим відрізняється лазерне гравіювання від механічного гравірування?

Наша студія лазерного гравіювання Gravirovka.UA вже багато років надає послуги у місті Київ. У окремій статті ми вже розповідали про принцип роботи лазерного обладнання. Цікаво, що якщо у російській мові є лише один термін “гравировка”, то в українській зустрічається як “гравіювання”, так і “гравірування”. Хоча ці слова є синонімами, але дещо відрізняються за сенсом. Сьогодні ми розповімо про цю відмінність, та зробимо висновки, який термін варто використовувати правильно.

Як виконується лазерне гравіювання?

як виконується гравіювання лазером

Термін “гравіювання” у загальному сенсі відносять саме до процедури безконтактного нанесення зображення на предмет за допомогою лазеру. Лазерний промінь, який генерується та фокусується спеціальним приладом взаємодіє з поверхнею предмету та “знімає” мікроскопічний верхній шар. Тобто, створюється деяке заглиблення на поверхні, яке відрізняється за кольором. Існує також термін “маркування”. У такому разі промінь має найнижчу потужність та додає на поверхню добре видиме зображення завдяки нагріванню, але без вираженого рельєфу.

Що таке механічне гравірування?

як виконується механічне гравірування

Хоча слово відрізняється лише декількома літерами, проте має дещо інше значення. Термін “гравірування” прийнято використовувати саме для механічного нанесення зображення на поверхню. Для виконання такої процедури використовуються різноманітні “контактні” технології, наприклад, алмазне гравірування, ручна різка, “піскоструйна” обробка та інше.

механічне гравірування

Відрізняється прямою взаємодією з поверхнею предмету, зняттям верхнього шару більш твердим різцем. Таку послугу іноді називають “насічкою”, тобто різець зрізає шар металу або іншого матеріалу, створюючи рельєфне зображення.

Чому варто замовити лазерне гравіювання у Києві?

гравіювання у Києві

Гравіювання лазером — це найбезпечніший та швидкий спосіб нанесення тексту та зображення на аксесуар. Технологія найкраще підходить для гравіювання клавіатури, корпусу ноутбуку, телефону, планшету, навушників, запальничок, сувенірів, тощо. Відрізняється високою точністю та чіткістю ліній. При цьому, пристрій не потребує розборки, достатньо помістити його на професійний лазерний верстат. Зверніться до нашого центру гравіювання у центрі міста Київ для якісного виконання будь-якого замовлення. Скористайтеся онлайн-конструктором, або отримайте допомогу дизайнера у офісі.

Залишити коментар