02Sep

Перезавантажується MacBook. Причини та рішення

Якщо ваш Макбук постійно перезавантажується під час роботи — у цій статті ми розглянемо головні причини, та варіанти вирішення проблеми. Звертаємо вашу увагу, що встановити несправність самостійно не завжди вдається, тому запрошуємо вас до сервісного центру Apple BashMac у Києві для безкоштовної діагностики.

Чому MacBook (Pro, Air) перезавантажується?

Всі основні причини подібної поведінки комп’ютеру можливо розділити на три категорії:

  • Програмний збій, баг.
  • Апаратна несправність.
  • Підключені зовнішні пристрої.

Розглянемо ці варіанти окремо. Нагадуємо, що кожний випадок індивідуальний, але існують певні симптоми, за якими можливо діагностувати неполадку.

Програмні помилки macOS

Проблеми с Макос та програмами на Мак

У цю категорію входять як збої операційної системи macOS, так і помилки спричинені встановленими програмами (у тому числі вірусними). Найчастіше подібна проблема спостерігається при невдалому оновлені системи, встановленні бета-версій, експериментів з налаштуваннями. Деякі несумісні програми (або застарілих версій), також можуть призводити до критичних помилок. Перезавантаження Макбук означає, що комп’ютер намагається вирішити проблему шляхом перезапуску та відновлення програмного забезпечення. Як правило, на екрані з’являється відповідне повідомлення.

Рішення. Оновіть версію операційної системи Макос до останньої (яка підтримується пристроєм). Або ж повністю перевстановіть систему, обов’язково зробивши резервну копію даних. Перевірте наявні програми, за необхідності оновіть їх, або видаліть ті, після встановлення яких почалися перезавантаження. Для виявлення помилки, завантажтеся у безпечному режимі. Для цього, при включенні MacBook затисніть клавішу Shift. У разі невдачі — отримайте вирішення проблем з macOS у спеціалістів нашого сервісу BashMac.

Апаратні поломки обладнання MacBook

Механічні поломки, компонентний ремонт Макбук

Крім програмних помилок, до постійних перезавантажень Mac можуть призвести фізичні пошкодження материнської плати та інших компонентів. Найчастіше це відбувається після залиття ноутбуку рідиною (водою), ударів, падінь лептопу, самостійного або некваліфікованого ремонту, модернізації. Також причиною може стати несправність системи живлення, наприклад, стара або неоригінальна батарея, використання несумісних зарядних пристроїв. Нагадуємо і про небезпеку перегрівання Макбук, тому вчасно замовляйте профілактичну чистку з заміною термопасти.

Рішення. Встановити таку поломку самостійно досить складно, тому найкращим варіантом буде звернутися для точної діагностики у сервісний центр. Там ваш ноутбук буде протестований спеціалізованим софтом, у разі необхідності, розібраний та перевірений на предмет пошкодження внутрішніх компонентів. За результатами огляду буде запропонований компонентний ремонт MacBook у Києві, або заміна дефектних запчастин на нові, оригінальні.

Периферія та зовнішні пристрої

Проблема з зовнішніми пристроями Мак

Дана причина не є надто розповсюдженою, проте Макбук дійсно може перезавантажуватися у разі, якщо виникає конфлікт між підключеними пристроями. Це можуть бути несумісні девайси, наприклад, звукова карта, відеокарта, зовнішній диск, USB хаб, та інше. А також принтер, сканер, факс, клавіатура, мишка, трекпад, графічний планшет, тощо.

Рішення. Відключіть від MacBook всі зовнішні пристрої та перевірте, чи буде вирішена проблема з перезавантаженнями. Шляхом почергового відключення можна знайти девайс, який викликає конфлікт.

Діагностика та ремонт MacBook у місті Київ

Ми перерахували головні причини перезавантажень комп’ютера Apple. Якщо встановити поломку та вирішити її самостійно не вдається — запрошуємо відвідати наш сервісний центр BashMac для отримання професійної допомоги. Пропонуємо безкоштовну діагностику, тестування Mac, переустановлення, оновлення macOS та програм, швидку чистку, ремонт, заміну комплектуючих недорого та з гарантією. Чекаємо на вас за вказаними контактами!

Залишити коментар