26Jul

Зависання, повільна робота MacBook

Здавалося б, термін «зависання» не відноситься до комп’ютерів Apple. Ми звикли, що зазвичай вони працюють швидко та без будь-яких проблем. Проте, існує чимало випадків, коли Макбук починає «гальмувати», довго завантажується, відкриває програми, шумить. Звичайно, якщо це стосується старих моделей, які просто «не тягнуть» сучасне програмне забезпечення — питань немає. Але, чому подібні симптоми трапляються з відносно новими, свіжими ноутбуками? У цій статті ми наведемо список головних факторів даної несправності.

Чому MacBook зависає, «гальмує», шумить?

Причины зависания Мак

Отож, одного разу ви можете ввімкнути свій Мак і замість швидкого завантаження, запуску програм — почнете спостерігати довгі паузи «задумливості». Тобто комп’ютер не виконує завдання оперативно, а починає зависати. Причин для такої поведінки досить багато, починаючи з програмних і закінчуючи апаратними. Давайте розглянемо основні.

Невдале встановлення, оновлення macOS або програм

Дану несправність відносимо до програмних. Найчастіше подібні ознаки спостерігаються, якщо ви встановили неперевірену програму, нову версію системи (особливо бета-версію). Або ж провели оновлення, яке якимось чином не було коректно завершено. У такому разі варто спробувати перевстановити macOS або програму. Спеціалісти нашого сервісу Apple BashMac у Києві можуть у цьому допомогти. Зверніть увагу й на те, що можливо ваш Мак необхідно почистити від паразитних програм та вірусів.

Несправна батарея MacBook

Про даний фактор здогадуються далеко не всі, проте, часто саме виснажений, старий, або неоригінальний акумулятор призводить до зависань, довгого виходу з режиму сну Макбук. Перевірте стан батареї в системі (Про цей Mac — Звіт про систему — Електроживлення). За необхідності замовте заміну АКБ або топкейсу у зборі на MacBook.

Наслідки потрапляння рідини

Ще одна розповсюджена причина несправності. Навіть, якщо Макбук працює після залиття водою (або іншою рідиною), з часом він може почати зависати, вимикатись, перезавантажуватися. Виною тому — корозія всередині ноутбуку. Зверніться до нас для чистки та сушки MacBook у Києві.

Забруднення системи пилом та брудом

Незалежно від моделі Mac — кожен з них у процесі роботи забруднюється пилом та мілким сміттям. У результаті виникає перегрівання, яке призводить до зависань, а у найбільш складних випадках — навіть згорянню деяких компонентів. Тому варто періодично замовляти профілактичну чистку MacBook з заміною термопасти.

Несправний диск (SSD або HDD)

Даний фактор у більшості відноситься до старих вінчестерів (та SATA шлейфа), проте іноді виходять з ладу і сучасні твердотільні накопичувачі. У такому разі, щоб не втратити інформацію — необхідно провести тестування та заміни диска.

Професійна діагностика Apple Mac у Києві

Диагностика Макбук в Киеве

Якщо ви відчуваєте труднощі з визначенням типу поломки вашого комп’ютеру — запрошуємо вас на точну діагностику MacBook. Наші спеціалісти проведуть тести з використанням спеціалізованого софту, перевірять справність обладнання ноутбуку, та запропонують вигідні варіанти рішення. Чекаємо вас за вказаними контактами!

Залишити коментар