16Mar

Екрани Apple Mac при завантаженні. Значення зображень

На відміну від Windows комп’ютерів, зображення на дисплеї MacBook та iMac — можуть сигналізувати про певні помилки або несправність системи. Як правило, такі зображення з’являються при завантаженні комп’ютеру. Про значення “екранів” Мак ми розповімо у даній статті. Це допоможе самостійно діагностувати несправність, якщо на даний момент неможливо відвідати сервісний центр.

Значення екранів Mac

Екран успішного завантаження

Значення екранів Mac

У випадку якщо проблеми відсутні, при завантаженні дисплей буде чорним, прозвучить звук гонгу, та з’явиться “смужка” завантаження. В залежності від моделі Мак та версії macOS екран може відрізнятись, але у будь-якому разі завантаження пройде успішно.

Темний дисплей

Значення екранів Mac

Якщо екран вашого Макбук довгий час залишається чорним (після натискання на кнопку пуску) — перевірте чи не підключений до нього зовнішній дисплей, збільште рівень підсвітки. Якщо MacBook не завантажується — це може сигналізувати про вихід з ладу дисплею, або інші апаратні поломки.

Запит логіну FileVault

Значення екранів MacТакий екран може з’явитись якщо ви активували режим файлового шифрування диску FileVault. Необхідно ввести пароль до зашифрованого диску. Якщо пароль втрачено, або ви його забули — читайте про розблокування Мак.

Вибір користувача

Значення екранів Mac

Якщо на вашому MacBook або іншій комп’ютерній техніці Apple є декілька профілів користувачів, а у системних налаштуванням відключений автоматичний вхід — необхідно обрати свій акаунт та ввійти.

Логотип Apple та індикатор завантаження

Значення екранів Mac

Іноді Мак може нібито зависнути з логотипом “яблучка” на екрані, або смужкою завантаження. Не поспішайте перезавантажувати його, дочекайтесь закінчення процесу.

Зображення на екрані Mac папки зі знаком запитання

Значення екранів Mac

Це досить розповсюджена проблема, яка означає, що Мак не може знайти загрузочний диск. Таке може відбутись з низки причин: диск вийшов з ладу та не може бути прочитаним, невдале оновлення системи macOS, збій у виборі диску. Спробуйте перезавантажити Макбук одночасно натиснувши клавішу Option (Alt). З’явиться екран с вибором диску для завантаження. Зазвичай потрібний нам диск носить назву Maсintosh HD. Також варто відключити від комп’ютеру всі флешки та зовнішні диски.

Знак “заборони” (перекреслений круг)

Значення екранів Mac

Дане зображення на дисплеї означає, що Mac не може знайти системний каталог завантаження. Щоб виправити помилку — перевстановіть macOS у режимі відновлення. Для цього при завантаженні комп’ютеру затисніть клавіші Command + R.

Зображення “замка” на екрані

Значення екранів Mac

Такий знак означає, що був активований захист паролем на рівні прошивки (EFI). Цей пароль відрізняється від паролю вашого облікового запису користувача. Іноді, таким чином попередній власник блокує комп’ютер. У цьому випадку допоможе лише EFI розлочка (Unlock), замовити яку можливо у нашому сервісі.

Зображення глобусу

Значення екранів Mac

Поява на екрані глобусу що обертається — означає що Мак почав завантаження з віддаленого серверу Apple (або перейшов у режим відновлення). Якщо ви не запускали цю процедуру — вимкніть комп’ютер тривалим натисканням кнопки Power. У випадку, якщо “жорстке” перезавантаження не допомогло — спробуйте запустити режим відновлення (клавіші Command + R).

Поле для вводу чотиризначного пін-коду

Значення екранів Mac

Якщо на дисплеї MacBook з’явилося поле для вводу PIN-коду, це означає що комп’ютер був заблокований віддалено через функцію Find my MAC (Find my iPhone). Помилково це могли зробити ви особисто, або ж інша людина, яка мала доступ до облікового запису Apple. У такому разі — завантажитись не вдасться, поки не буде введений пін-код. Зверніться до нашого сервісу за професійною допомогою.

Зображення батарейки

Значення екранів Mac

Знак розрядженої батарейки означає що Макбук необхідно зарядити. Підключіть його до мережі та почекайте поки батарея зарядиться.

Ми перерахували основні зображення екрану Mac при завантаженні. Нагадуємо, якщо виникли будь-які проблеми при завантаженні комп’ютеру Apple — ви завжди можете звернутись до сервісного центру BashMac у Києві за професійною допомогою!

Залишити коментар