03Mar

Чи варто замовляти ремонт iMac на дому?

Деякі майстерні і окремі майстри широко рекламують ремонт Аймаку на дому (Київ та інші міста). Це передбачає приїзд майстра до вас додому або в офіс, діагностика і лагодження на місці.

У цій статті ми розглядаємо «за» і «проти» виїзного ремонту, а також питання — чи варто його замовити, або все ж таки краще звернутися до професійної майстерні для ремонту iMac?

Про виїзний ремонт MacBook ми вже писали в окремій статті на партнерському сайті Mac.Org.Ua. Багато з наведених там аргументів відносяться і до ремонту моноблоків Apple. Але варто враховувати важливий нюанс — конструкція iMac дуже відрізняється від ноутбучної, тому будь-яке втручання — вимагає зняття дисплею для отримання доступу до внутрішніх компонентів. А якісно демонтувати екранний блок (особливо на тонких iMac Slim) в домашніх умовах — практично неможливо. Давайте зупинимось на цьому докладніше.

Що таке ремонт Аймак з виїздом на місце?

В інтернеті ви можете побачити багато оголошень в яких окремі фахівці або майстерні пропонують полагодити ваш моноблок прямо вдома. Наводяться такі переваги: вам не потрібно везти комп’ютер до сервісу, ви можете бути присутнім при ремонті, обіцяють швидке рішення «не відходячи від каси». Для сучасної зайнятої людини, якій складно знайти час для відвідування сервісного центру — ці умови здаються привабливими. Але як показує практика — очікування дуже далекі від реальності. Зазвичай, якісного результату ви не отримаєте, і ось чому.

Чому не варто замовляти ремонт iMac на дому?

1. У домашніх умовах неможливо провести ретельний огляд і діагностику моноблока

Чому не варто замовляти ремонт iMac на дому

Це вимагає не тільки зовнішнього огляду, а й розбору пристрою, тестування спеціальним софтом. Наприклад, в нашому сервісному центрі Apple BashMac в Києві — етапу діагностики відводиться найважливіша роль. Кваліфікований фахівець тестує Аймак спеціалізованим сервісним ПЗ, розбирає і перевіряє працездатність всіх вузлів і компонентів з використанням лабораторного обладнання. Звичайно, всього цього у майстра що приїде до вас — не буде. Максимум, що він може зробити — це орієнтуватися на зовнішні ознаки поломки і діяти навмання.

2. Розібрати iMac вдома — не вдасться

Чому не варто замовляти ремонт iMac на дому

Зокрема, це стосується останніх тонких моделей, в яких дисплей приклеєний до корпусу фірмовим монтажним скотчем. Щоб відклеїти і зняти його — потрібен спеціальний інструмент і великий досвід. Часто, при не кваліфікованому втручанні екран пошкоджують, рвуть шлейфи, ламають кріплення і контакти. Тому правильне розбирання моноблока з виконанням всіх регламентів — може бути проведене тільки в умовах обладнанної майстерні.

3. У виїзного майстру не буде всіх запчастин для ремонту

Чому не варто замовляти ремонт iMac на дому

Хоча вам обіцяють, що всі необхідні комплектуючі для ремонту будуть у приїжджого майстра з собою — насправді це не так. Неможливо по телефону точно встановити поломку зі слів власника і привезти з собою все необхідне. Тому, не рідкість, коли майстер приїжджає, оглядає або навіть з горем навпіл розбирає iMac, а потім просто розводить руками — нічим допомогти не можу. Але це в кращому випадку. Адже в процесі аматорського розбирання можуть бути пошкоджені деякі деталі, чого ви можете навіть не помітити.

4. Приїде починаючий не досвідчений майстер, стажист

Професійній сервіс з ремонту iMac у Києві

На виїзд ніколи не їздять дійсно досвідчені, висококваліфіковані майстри. Вони цінують свій час і розуміють безглуздість спроб ремонтувати такий складний пристрій як Аймак на дому. Все на що ви можете розраховувати — приїде «ремонтник» початківець, студент або практикант. Думаємо, ви розумієте чим це загрожує.

5. Немає ніякої гарантії результату

Ви ніколи не отримаєте гарантії якісного ремонту від майстра на виїзді! Як правило, такі фахівці навіть не мають офісу і рідко видають будь-які квитанції. Іншими словами — якщо ви оплатите виїзд (а він зазвичай оплачується незалежно від того, чи була усунена поломка), то згодом просто нікому буде пред’явити претензії. Людина поїхала, і чи захоче вона за свій рахунок переробляти невдалий ремонт — невідомо. Якщо ж ви замовляєте встановлення або оновлення програмного забезпечення — також немає ніякої гарантії, що вже на наступний день софт не перестане працювати.

Висновки

Ми навели найголовніші аргументи проти виїзного ремонту iMac на дому. Сподіваємося, що цей матеріал був корисний для вас та вберіг від необдуманих рішень. У підсумку можна резюмувати, що ремонт Аймак в Києві (та інших містах) з гарантією — можливий лише в умовах професійного, обладнаного сервісу.

Запрошуємо вас до нашого сервісного центру Apple BashMac для дійсно якісного вирішення будь-якої несправності. Доступна не тільки модульна заміна комплектуючих, установка macOS і програм, але і складний компонентний ремонт.

Крім того, наша майстерня має власний склад оригінальних запчастин iMac. Чекаємо вас в нашому офісі, ми знаходимося в центрі міста, на вул. Велика Васильківська, 18 (метро Площа Льва Толстого).

Залишити коментар