07Aug

Що робити, якщо ваш MacBook впав?

Ноутбуки Apple — це портативні пристрої, які часто переносяться з місця на місце, або беруться з собою у дорогу. Розмір та вага лептопу Apple дозволяють користуватися їм практично де завгодно: вдома, в офісі, навіть на вулиці. Проте, не слід забувати про обережність, адже впустивши Макбук на землю, можна «попасти» на дорогий ремонт, або навіть зовсім позбутися гаджету. Якщо з вами трапилася подібна прикра подія — читайте корисні поради, що робити у такій ситуації.

Перевірка дисплею MacBook після удару

Перевірка дисплея Макбук, смуги, артефакти

Перше, що може розбитися при падінні або ударі — це екран ноутбуку. Найчастіше тріскається скло, хоча зовнішні пошкодження не завжди видимі неозброєним оком. Тому, ми рекомендуємо відразу перевірити працездатність дисплея — відкрийте Макбук та зверніть увагу на якість зображення. Якщо на ньому з’явилися смуги, плями, артефакти — це свідчить про пошкодження матриці. Нажаль, виправити таку поломку можливо лише шляхом заміни екранного модуля MacBook у зборі. Цю послугу надають сервісні центри, наприклад, сервіс Apple BashMac у Києві.

Деформація корпусу Макбук

Зігнувся, деформувався корпус Макбук, рихтування

Іншим розповсюдженим випадком є деформація, порушення геометрії алюмінієвого корпусу. Найчастіше на ньому з’являються вм’ятини, сколи, глибокі подряпини. Якщо пошкодження носять лише «декоративний» характер — ноутбуком можливо користуватися і надалі. Але, якщо удар був сильним, через що на корпусі з’явилися зазори, загнулися кути, отвори портів, порушилася загальна геометрія — варто замовити послугу рихтування. Не забуваємо, що при такому виді пошкодження можуть отримати поломку й внутрішні кріплення.

Поломка трекпаду, Touch Bar, клавіатури

Заміна клавіш на клавіатурі Макбук Київ

Більшість таких пошкоджень можливо діагностувати самостійно. Наприклад, на тачпаді або сенсорній панелі Тач Бар з’являються трішини, вони перестають нормально працювати, а значить потребують заміни. Або ж ламаються кріплення та випадають деякі клавіші MacBook, які можливо замінити окремо в сервісному центрі BashMac.

Внутрішні пошкодження MacBook

Компонентний ремонт материнської плати Макбук у Києві

Навіть якщо зовні наслідки від падіння на спостерігається, це не означає, що ноутбук вцілів. Річ у тім, що при сильному ударі можуть зазнати поломки внутрішні компоненти. Наприклад, з’являються мікротріщини на материнській платі, порушуються контакти чіпів, рвуться шлейфи. Самостійно перевірити стан системи досить складно, адже необхідний розбір лептопу. Тож, якщо після падіння MacBook не вмикається, на заряджається, самовільно вимикається, перезавантажується, зависає — необхідна професійна діагностика, яку можливо отримати в нашому сервісі BashMac Київ безкоштовно. Адреса сервісного центру: вул. Велика Васильківська, 18 (центр міста, “Малий Пасаж”).

Залишити коментар