29Sep

Смуги, артефакти на екрані MacBook. Заміна матриці (дисплея)

Ноутбуки від Apple завжди відрізнялися високою якістю виконання та збірки. Проте у них є слабкі місця, одне з яких — це дисплей. Саме він страждає при ударі, падінні Макбук, придавлювані, через забуті речі під кришкою, тощо. Іноді, екран навіть гризуть домашні тварини! У результаті може тріснути як скло, так і матриця пристрою. Сервісний центр Apple BashMac у Києві розповідає як визначити поломку, та що знадобиться для вирішення проблеми.

Чому з’являються смуги на зображенні MacBook?

Артефакти на дисплеї Макбук

Один з головних симптомів пошкодження матриці дисплея — це поява різноманітних смуг, артефактів, плям, спотворення зображення. Зверніть увагу, що у низці випадків фізична поломка зовні не спостерігається. Наприклад, досить розповсюджений випадок, коли смуги з’являються після удару у торець (край) екрана Макбук. Або, після того, як ноутбук закрили, забувши на клавіатурі мілкий предмет (ручка, олівець, тощо). Це означає що матриця отримала внутрішні пошкодження. Необхідно розуміти, що конструкція даної комплектуючої дуже складна, вона включає безліч шарів плівок, підсвічування, електроніку та інше.

Акцентуємо вашу увагу на важливості професійної діагностики MacBook.

Лише досвідчений спеціаліст може правильно встановити несправність, адже подібні симптоми характерні і для інших поломок. Наприклад, дискретної відеокарти, оперативної пам’яті (ОЗУ), шлейфів. Ми радимо не займатися самостійною перевіркою, а просто завітати на безкоштовний огляд у наш сервіс.

Заміна матриці MacBook або дисплея у зборі?

Заміна матриці Макбук у Києві

Якщо подібна проблема все ж таки трапилася, потрібно знати як її вирішити. Чимало власників Мак шукають послугу заміни матриці, проте це є помилкою. Річ у тім, що на нових Макбук Про, Ейр — дисплей є монолітним блоком. Тобто модуль з алюмінієвою кришкою відповідного кольору, у якому знаходиться сама матриця, скло, веб-камера, шлейфи підключення. Розбирати дану комплектуючу категорично не рекомендовано! Деталь зібрана на заводі Apple, всі компоненти міцно з’єднані між собою. Тому найкраще рішення — це замовити новий дисплей у зборі на MacBook Pro, або MacBook Air у Києві. Дану послугу надає наш сервісний центр BashMac за доступною вартістю та гарантією!

Залишити коментар